Atkins Brood
Alle ingrediënten zijn bij ons in de winkel te bestellen, of als u wenst op te sturen (met dit recept erbij).
Martin`s Health Shop Atkinsbrood
Ingrediënten:
Eieren (niet al te groot) 12 stuks
Gemalen lijnzaad ( 140 gram)
Tarwezemelen (50 gram)
Proteïnepoeder, 6 volle eetlepels
Olie 3 eetlepels
Bakpoeder of wijnsteenbakpoeder 11 gram
Snufje zout
Een cake vorm van 26 centimeter Als je geen soepele bakvorm gebruikt, de vorm goed invetten .
Bereiden:
Deeg mag niet meer vloeibaar zijn. Als het deeg te dun is nog wat proteïne poeder toevoegen .Alle ingrediënten goed door elkaar mixen, in de bakvorm doen en gladstrijken. In het midden van de oven op 150 graden 45 minuten bakken. Na 45 minuten controleren of het brood van binnen droog is. Prik met een houten prikker in het midden van het brood, de prikker moet er droog uitkomen Als het brood gaar is, 15 minuten af laten koelen in de oven met de deur op een kier. Goed voor 22 sneetjes brood. Bewaren 2-3 dagen in de broodtrommel, of direct in de vriezer (dan nog 2 maanden te bewaren).