Brownies zonder suiker en granen
Ingrediënten:
225 gram Medjoul dadels, ontpit en een uurtje geweekt in warm water
100 gram walnoten, plus voor garnering
9 eetlepels cacaopoeder
60 ml kokosolie
125 ml agavesiroop
320 gram gekookte kikkererwten (uitlekgewicht)
4 eieren
0.5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveel 60 ml van het weekwater. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een gladde saus. Doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Mix alle ingrediënten goed.
Maak nu met de keukenmachine of met de staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren. Voeg de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel. Voeg vervolgens de bakpoeder, kaneel toe en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals (niet met de staafmixer, want het is juist lekker als de walnoten grof blijven).
Bekleed een cake- of taartvorm met bakpapier en verdeel het beslag er gelijkmatig over. Garneer eventueel met een aantal walnoten die je achter hebt gehouden.
Bak de brownies in 45 minuten af in de voorverwarmde oven. Bestuif met wat fijn gemalen kokosrasp voor een mooi effect.
Totale energie: 3117 kcal
Goed voor 20-25 stukjes.