Brownies zonder suiker en granen

Ingrediënten:

225 gram Medjoul dadels, ontpit en een uurtje geweekt in warm water

100 gram walnoten, plus voor garnering

9 eetlepels cacaopoeder

60 ml kokosolie

125 ml agavesiroop

320 gram gekookte kikkererwten (uitlekgewicht)

4 eieren

0.5 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveel 60 ml van het weekwater. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een gladde saus. Doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Mix alle ingrediënten goed.

Maak nu met de keukenmachine of met de staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren. Voeg de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel. Voeg vervolgens de bakpoeder, kaneel toe en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals (niet met de staafmixer, want het is juist lekker als de walnoten grof blijven).

Bekleed een cake- of taartvorm met bakpapier en verdeel het beslag er gelijkmatig over. Garneer eventueel met een aantal walnoten die je achter hebt gehouden.

Bak de brownies in 45 minuten af in de voorverwarmde oven. Bestuif met wat fijn gemalen kokosrasp voor een mooi effect.

Totale energie: 3117 kcal

Goed voor 20-25 stukjes.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • Eigen merk Vitamines
  • a.vogel
  • solgar
  • vsm
  • eko keurmerk
  • logo natuurwinkel met MHS
  • ekoplaza logo
© 2009 - 2024 Martin`s Health Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel