Groenteburger

Voor 6 personen

Voorbereiding 20 minuten, bereiding 40 minuten

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie 6 kleine volkorenbroodjes

200gram bruine ui, fijn gehakt 225gram rode bietjes, uitgelekt en in plakjes

300gram champignon, grof gehakt 60 gram kiemenmix of alfalfa

200gram rode paprika, fijn gehakt 380gram middelgrote tomaten, in dunne plakjes

1 teentje knoflook, uitgeperst 200gram yoghurt

200gram rode linzen 1 eetlepel verse fijn gehakte munt

500ml groentebouillon 1 theelepel suiker

100gram gekookte rijst

2 eetlepels peterselie

50gram bloem

240gram grof geraspte wortel

 

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, bak de ui, champignons, paprika, knoflook en linzen al roerend tot de groenten zacht worden. Doe de groentebouillon erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat de bouillon op een laag vuur onafgedekt sudderen, ongeveer 10 minuten, of tot de linzen gaar zijn en de bouillon geabsorbeerd is. Haal de pan van het vuur.

Doe de rijst, peterselie, het meel en de helft van de wortelen erbij. Goed roeren.

Kneed, zodra het mengsel is afgekoeld, 6 groenteburgers. Bak de burgers in porties in een voorverhitte, ingevette koekenpan tot ze aan beide kanten bruin zijn.

Snijd ondertussen de broodjes doormidden en rooster ze met de gesneden kant naar boven tot ze lichtbruin zijn. Doe de overgebleven wortelen, rode bietje, kiemen, tomaten en het mengsel van yoghurt, munt en suiker laagsgewijs op de groenteburgers en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • Eigen merk Vitamines
  • a.vogel
  • solgar
  • vsm
  • eko keurmerk
  • logo natuurwinkel met MHS
  • ekoplaza logo
© 2009 - 2024 Martin`s Health Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel