gevulde tortilla met spinazie en kaas
Voorbereiding 30 minuten, bereiding 10 minuten (voor 4 personen)
Ingrediënten:
130 gram magere cottagecheese
100 gram spinazie, schoongemaakt
1 middelgrote avocado (230gr), schoongemaakt en fijngehakt
200 gram gemengde bonen, uitgelekt
125 gram Mexicaanse mix en/of maïs
2 middelgrote tomaten (380gr), zonder zaadjes en fijngehakt
1 kleine rode ui (100gr), fijngehakt
2 middelgrote courgettes (240gr), grof geraspt
16 kleine maïspannenkoekjes
150 gram grof geraspte mozzarella
Meng de cottagecheese en de spinazie in de keukenmachine en maak er een glad mengsel van. Meng de avocado, bonen, maïs, tomaten, ui en de courgettes in een middelgrote kom.
Leg 8 pannenkoekjes in een licht ingevette ovenschaal en verdeel de spinazie eroverheen, blijf 1 cm van de rand af. Verdeel het avocadomengsel erover, dek het af met de overgebleven pannenkoekjes.
Strooi de mozzarella eroverheen, zet de ovenplaat onder de voorverwarmde grill tot de kaas smelt en lichtbruin wordt.