maïspannekoekjes
Maïspannenkoekjes
Voorbereiding 30 minuten, bereiding 3-4 minuten (voor 4 personen)
Ingrediënten:
150 gram maïsmeel
1 el bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
2 eieren, gesplitst
4,6 dl. karnemelk
olie om in te bakken
Zeef de droge ingrediënten boven een kom en voeg de in de zeef achtergebleven stukjes toe.
Meng de eierdooiers met de karnemelk en klop dit geleidelijk door de droge ingrediënten.
Laat dit minstens 15 minuten staan. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de droge ingrediënten.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, laat 2-3 eetlepels beslag in de olie vallen.
Bak ze tot de onderkant goudbruin is, draai ze om en bak de andere kant.
Bak ze met 2 of 3 tegelijk en ga door tot het beslag op is.
Houd ze warm tussen twee borden.