Glutenvrije speculaas

Glutenvrije speculaas

Bak speculaasjes of een grote speculaaspop.

 

Aantal personen    2
Bereidingstijd    30+ minuten


Ingrediënten :
100 gram boekweitmeel + 100 gram rijstmeel of 200 gram glutenvrij meel
80 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel glutenvrije speculaas- of koekkruiden
120 gram margarine
Margarine of olie
(rijste)bloem
Garnering: gepelde amandelen of amandelschaafsel
 


Bereidingswijze 

​Deeg
Vermeng de bloem met de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom.
Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.   
Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.  
Warm intussen de oven voor op 150° C. Bestrijk de bakplaat met wat margarine of olie. 
Rol het deeg uit op een met (rijste)bloem bestoven aanrecht.
Ga verder met beschrijving hieronder voor kleine speculaasjes of een grote speculaaspop.
Speculaasjes:
Steek met vormpjes zoveel mogelijk figuurtjes uit de deeglap. Leg ze op de ingevette bakplaat. Versier de koekjes met een amandel of druk er wat amandelschaafsel in. Bak de speculaasjes in 12-15 minuten gaar.
Speculaaspop:
Bestuif een speculaasvorm met wat (rijste)bloem. Druk het deeg in de speculaasvorm en haal het overtollige deeg weg. Sla het deeg uit de vorm (doe dat door de vorm, met het deeg naar beneden, op de bakplaat te slaan). Versier als laatst het deeg met wat amandelen of druk er wat amandelschaafsel in. Bak de speculaaspop in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
     Recept
Energie    1070 kcal
Eiwit    15 gram
Koolhydraten    120 gram
Vet    60 gram
Verzadigd vet    20 gram
Vezels    7 gram

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • Eigen merk Vitamines
  • a.vogel
  • solgar
  • vsm
  • eko keurmerk
  • logo natuurwinkel met MHS
  • ekoplaza logo
© 2009 - 2024 Martin`s Health Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel